3.3.21



28  грудня  учні 8-а класу відвідали Клавдіївську фабрику  ялинкових прикрас.
      Зовні вона нічим не нагадує місце, де народжуються дитячі фантазії. Та всередині працюють люди, які створюють для нас свято. Ми побували у кожному із 5-ти цехів, виставкових залах, магазинах та взяли участь  у майстер-класі.
     Екскурсовод нам розповів про те, що іграшки виготовляються із скляних трубок, які замовляють у Польщі. У наступному цеху діти побачили, як іграшки сріблять зсередини. Третім цехом народження іграшки є цех, де відбувається пофарбування. А потім іграшка потрапляє у цех розмальовування. Після розмальовування іграшкам обрізають хвостики, вставляють петельки і запаковують в гарні коробочки. І такі унікальні іграшки ручної роботи можна придбати в сувенірних магазинах за цінами виробника.
    Дуже сподобалася нам екскурсія в діючому музеї при фабриці. Діти дізналися про історію створення іграшок, про іграшки, які виготовляються за кордоном.  Також відвідали Пошту Діда Мороза, де написали  йому листи  та  купили різноманітні листівки.
    Після екскурсії восьмикласники створили новорічну іграшку власними руками. І хоча заготовка була у всіх однакова – малюнок мавпочки у кожного вийшов індивідуальний.
    Придбавши новорічні іграшки для себе і своїх рідних, отримавши позитивний заряд енергії, сівши  у комфортабельний  автобус, діти відправилися додому.
     Учні 8-а класу дякують за чудову екскурсію екскурсоводу та перевізнику Богмі Надії.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Україна і світ вшановує пам'ять жертв голодомору 1932-1933 років.          Мільйони загиблих, тисячі ненароджених, понівечені лю...